Försök nr 2 - Elsa

 
Okej, den första Elsa var ju aldrig riktigt bra - konstigt? Inte egentligen, då jag som sagt aldrig gjort figurer tidigare och det är en skill man verkligen får öva sig fram till!
Tog mig lite tid igår hursomhelst och påbörjade en ny, som gjordes klar imorses. Lite mer detaljerade ögon och en otroligt mer stabil kropp. Faktum är att Elsa 1 fortfarande är lite böjlig och har spruckit lite på sina ställen, så är tveksam på om den hade kunnat stå på den färdiga tårtan när det väl hade vart dags. 
Så! Nu har vi en ny Elsa i lägenheten som väntar på att få pryda den färdiga  tårtan :) 
 
Jag är väl fortfarande inte helt 100% nöjd (men ändå stolt för denna blev mycket bättre), men samtidigt så måste man ju få lov att faktiskt få vara nybörjare också, man lär ju sig mer och mer :) 

Sneakers // mini size

 
Ytterligare en beställning kom med posten igår, innehållande bland annat en "modell" för denna sko! Första försöket gick förvånadsvärt bra ändå, hade förväntat mig lite mer pill men var både snabbt och lätt! Kommer förmodligen att göra "par" vid aktuellt tillfälle, men bara för att testa så gjorde jag denna gången bara en singel sko :)
 
Tänk vad man kan pimpa skorna sen! Bland annat trixa till en hederlig converse-stjärna på sidorna men kanske även göra typ silvriga skor?! Glittriga, eller rengmolns-färgade...  

Socker skapelser

 
Tårtornas deadline närmar sig och sockerfigurer är alltid bra att påbörja i god tid. De större modellerna får tid att verkligen torka till sig och alla små hinns med att göra lite i taget. Kan vara stressigt att göra kanske 100st dagen innan eller så, så lika bra att köra på. Dessutom hinner man få en liten överblick på hur många som kan tänkas behövas. 
 
Behöver se över marsipanen här hemma en sista gång så att jag har till alla tårtor också! Räkna lite smått på vad som kan behövas extra så att en ev. beställning hinns med. Vore så surt om man står där på dagen och saknar typ några 100g när man har haft tid att se över det hela. Sen kan jag vara väldigt duktig på att beställa lite för mycket så egentligen sällan något jag behöver bekymra mig över, men ändå ;)

Min profilbild Jag, Amanda, är en tjej med utbildning inom livsmedel bageri/konditori och uppdaterar här med nybakade godsaker - allt från småkakor till större tårtor. ♥

Bläddra gärna bland kategorierna nedanför! ♥


•För beställning/frågor• släng iväg en kommentar alt. mail till » acarohl@icloud.com


Follow
RSS 2.0