Edwin 2 år

 
Och här följer två bilder på en tårta som blev gjord av kvarliggandes fyllningar, med marängbottnar från frysen. Litet expriment kan man säga!  
 
Min fina vän (och granne) beställde en tårta till sin svägerskas son som fyllde 2 år häromdagen! Önskan var en tårta med tema Babblarna och en ljusblå grund. Jag som aldrig gjort en babblar-tårta innan fick alltså slå mig ner och modellera rätt så raskt. För att vara premiär för dessa små figurer så blev det väl godkänt ändå!
 
Tårtan hade ljusa bottnar penslade med citron, fylld med chokladfluff samt en vitchokladfluff och spacklad i vitchokladsmörkräm. Chokladigt värre med andra ord, men även det var en önskan :) 
 
När babblar tårtan var klar så fanns en del fyllningar kvar, eftersom att jag har en tendens till att alltid göra för mycket. För att slippa kasta något i onödan så tog jag upp marängbottnar ur frysen och fyllde även dessa. Denna tårtan blev ju inte alls lika fin då den inte ens var planerad, samt att jag inte har en aning om hur den sedan smakade. Kan tänka mig att den blev väldigt söt, trots att jag valde att skippa marsipanen. Men men, dom fick den på köpet så det var ju bara en kul grej :)

Årets Påsktårta

 
Såhär blev årets påsktårta! Hade egentligen ingen motivation eller inspiration över huvud taget kommer jag ihåg när jag stod där i köket dagen då det skulle göras färdigt. Men iomed att vi väntade gäster så var det bara att göra så gott jag kunde, och den togs emot med stora ögon och gapande munnar,som tur var :) 
 
Tårtan hade en ljus botten längst ner och sedan en morotskaka som varvades med tunna cream cheese lager, med en hint av vanilj och kokos. (om jag minns helt rätt). Spacklades i vitchokladsmörkräm och sedan täckt med ett marsipanlock. Alla dekorationer är gjorda i sugarpaste och dessutom några godisägg, bara för sakens skull ;) 

Mammas ros-tårta

 
Nu har jag slarvat ordentligt med uppdatering här, trots en del tårtor som gått ut nyligen. I mars fyllde mamma åt och då gjordes exempelvis denna lilla skapelse, där jag testade på "semi naked-cake"-effekt istället för ett sött marsipanlock. Kunde blivit bättre men nu har man i alla fall fått testat på en gång!
 
Rosorna gjordes ett tag innan, och jag måste säga att jag har blivit helt kär i min formdyna som hjälper till att få bladen så tunna och fina!
 
Tårtan bestod av ljusa bottnar, fyllda med en chokladfluff samt en vaniljmousse med en hint av kokos. Spacklad i vit chokladsmörkräm som vanligt och dekorerad med ferrero rocher praliner. 

Min profilbild Jag, Amanda, är en tjej med utbildning inom livsmedel bageri/konditori och uppdaterar här med nybakade godsaker - allt från småkakor till större tårtor. ♥

Bläddra gärna bland kategorierna nedanför! ♥


•För beställning/frågor• släng iväg en kommentar alt. mail till » acarohl@icloud.com


Follow
RSS 2.0