Chokladbräck

 
Blev lite choklad över tidigare så passade på att använda den och göra chokladbräck. Lite krossad marianne och smält vit choklad så blev det ytterligare ett julgodis kirrat! Hur enkelt som helst, och super gott att variera med allt möjligt man har hemma. 

Pepparkaksdammsugare

 
Tanken idag var att göra cookie balls av den lite halvt misslyckade mjuka pepparkakan från igår, men imorses vart jag istället sugen på att kirra ihop dammsugare och här har vi resultatet! Hur snabbt och enkelt som helst! 
 
♥ Jag använde: ♥
5 dl Kaksmulor, ex. mjuk pepparkaka
50 g smör
2 tsk kakao
ca 2 msk arrak essens
+
Marsipan och choklad till dekorering
 
Rör smöret smidigt och smula ner kakresterna. 
Tillsätt kakaon och essensen och rör jämnt. 
Rulla ca 5 längder och ställ i kylen nedans du kavlar ut marsipanen.
Lägg en rulle i taget på den utkavlade marsipanen och skär av där de två ändarna precis möts, låt det få överlappa något. 
Gör likadant med alla rullar och kyl åter igen i minst 30 min. 
 
Ta ut rullarna och skär bitar i önskad längd. Kyl och smält chokladen, alt. temperera den. 
Ta ut bitarna och doppa ändarna i chokladen, skaka av överflöd och lägg på bakplåtspapper. 
När alla är färdiga förvaras de i kyl/frys!
 

Denna Lördag

 
Idag levererades tårtan och den togs emot med en enorm glädje, vilket gjorde min dag i stora drag! Så härligt att den blev uppskattad och omtyckt, både till utseendet och smaken.
 
Blev så glad och peppad att jag redan har förberett lite sockerdetaljer till min egna tårta, då jag snart fyller år. Svarta och lila detaljer än så länge som ni ser på den lilla bilden i hörnet. Bottnarna kommer bestå av två lager vanlig chokladbotten samt en brownie botten, som jag har bakat i förväg och frysit in idag. 
 
Dessutom vart jag så eggad att jag slängde ihop "lite" lussebullar samt en mjuk pepparkaka, som jag ska smula ner och göra Cake Balls av imorgon :) 

Min profilbild Jag, Amanda, är en tjej med utbildning inom livsmedel bageri/konditori och uppdaterar här med nybakade godsaker - allt från småkakor till större tårtor. ♥

Bläddra gärna bland kategorierna nedanför! ♥


•För beställning/frågor• släng iväg en kommentar alt. mail till » acarohl@icloud.com


Follow
RSS 2.0