Cake Pop in a cup

 
Dessa ljuvliga godingar är fyllda med Oreo-smulor, kletigt bakade havreflarn med gudomlig knäck-kola smak, nutella och philadelphiaost, täckta med ett rejält lager blandad (ljus & mörk) choklad och toppade med var sin hasselnöt! Bara smälter i munnen, lite sådär lagom farligt!
 
• 1 pkt Oreo
• 1 stort havreflarn (gärna lite halvklart i mitten)
• Knappt 1 msk nutella
• 1-2 msk Philadelphia 
 
Garnering:
• Ljus & Mörk choklad
• Hasselnötter
 
Krossa kexen samt havreflarnet i blender och tillsätt krämigheterna till önskad konsistens. 
Rulla ca 15 små bollar och frys in minst 30min. Dom måste bli riktigt kalla!
När bollarna fått sin tid i frysen kan du börja smälta chokladen, jag valde att temperera via vattenbad för att få en finare, jämnare yta samt att chokladen blir som ett härligt "skal" när man biter. Går dock att utesluta. (På bilden är den precis tagen ur frysen så ser väl inte sådär gör glansig ut men temperering gör resultatet mycket finare!)
Ta ut bollarna och använd en gaffel eller pralin verktyg för att enklare plocka upp och skaka bort choklad efter doppning. Lägg sedan ut på bakgaller/bakplåtspapper och låt dom få torka till. (Går relativt så fort när bollen i sig är såpass frusen). 
Sist tar du nötterna en och en, doppar i lite choklad och fäster på toppen på varje boll!
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild




RSS 2.0