Banana & Hazel Bread

 
Jag köper ofta bananer så att det finns här hemma, men ibland (alltid, faktiskt) blir det några över som liksom glömts bort eller som plötsligt blivit super mogna på typ 1 dag. Förstår aldrig riktigt hur det är möjligt när jag är medveten om detta och i princip köper dom gröna.
 
Hursomhelst, med tanke på att jag åter igen hade ett par över så tänkte jag göra något nytt med dom! Har alltid fått höra att banan-"bröd"/kaka är så fruktansvärt äckligt så därför har jag aldrig orkat prova själv. Men nu tänkte jag, varför inte?  Så, med dessa bananer gjorde jag brödet/kakan (kalla den vad du vill) ovan tillsammans med lite grovhackade hasselnötter och en skvätt yoghurt för att få upp lite krämighet då jag var en banan kort för receptet. (Som vanligt när man väl ska baka bort något). Resultatet? Jag har faktiskt inte smakat än! Men så fort jag gjort det dyker både kommentar och recept upp! :)
 
På tal om namnet, bröd.. Känns så fel med tanke på att det inte direkt är ett bröd jag skulle käka till frukost? Möjligtvis på typ en söndag, tillsammans med en skål flingor/granola. Men bara brödet känns lite väl mycket "fika"? Svårt för er att bedömma nu, utan receptet framför er och grejjor. Bara en liten fundering. 
RECEPT UPDATE:
Här kommer receptet från Roy Fares bok, men mina ändringar inom paranteser! 
 
♥ ca 16 skivor ♥
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt (eller gör som jag och använd ögonmått ;) )
4 bananer (Jag använde dom 3 jag hade och tillsatte lite naturell lätt-yoghurt för extra konsistens!)
1 ½ dl valnötter (Jag använde hasselnötter)
120g rumsvarmt smör
1 ½ dl farinsocker
2 ägg
 
Sätt ugenen på 170 °C.
Smöra en avlång bakform och mjöla kanterna lätt, samt klä botten med bakplåtspapper. 
Sikta ihop vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke.
Mosa bananer och grovhacka nötterna.
Vispa i en annan bunke smör och farinsocker fluffigt och vispa sedan ner 1 ägg i taget i denna smörblandning. 
Tillsätt de mosade bananerna samt nötter och de torra ingredienserna och blanda ihop till en jämn smet. 
Fördela jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40min. Känn med en provsticka! Torr? Färdig!
Låt kakan få stå 10min innan du sedan stjälper upp den för att svalna helt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Min profilbild Jag, Amanda, är en 22-årig tjej med utbildning inom livsmedel bageri/konditori och uppdaterar här med nybakade godsaker - allt från småkakor till större tårtor. ♥

Bläddra gärna bland kategorierna nedanför! ♥


•För beställning/frågor• släng iväg en kommentar alt. mail till » acarohl@icloud.com


Follow




RSS 2.0