Passions Mousse

 
En härlig och hög tårtbotten ska idag fyllas med bland annat denna friska mousse! Valde att ha kvar lite bitar från bären för en extra hög smak och en riktigt luftig men ändå krämig mousse. Smakar helt ljuvligt!
 
Tillsammans med en chokladfluff blir det en härlig kombination som bryter av lite av det syrliga, friska. Ska bli så kul att få bygga ihop hela verket idag!
 
Recept på chokladfluffen hittar ni HÄR.
 
♥ Bärig Mousse på Passionsfrukt, Hallon och Mango ♥
Räcker till en fyllning till normalstor tårta.  
 
• Totalt 300g bär/frukt (Jag använde ca 100g på vardera sort)
• 3st Gelatinblad
• 0,5 dl Vatten
• 1 dl Socker
• 0,5 tsk Vaniljpulver
• 1 ask Mascarpone (250g)
• 3 dl Grädde
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5min.
Mät upp frukt/bär och lägg i kastrull tillsammans med vatten, socker och vaniljpulver. 
Koka upp och dra av från plattan.
Ta upp gelatinbladen ur vattenbadet, krama till och rör ner i kastrullen. Låt svalna. 
Vispa ner mascarpone till en jämn smet och ställ kallt ca 5h tills det tjocknat. 
Vispa grädden och vänd ner. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild




RSS 2.0