Enkla Snurr Baguetter

Bröd är kanske inte min starkaste sida att baka här hemma; dels för att jag inte riktigt har alla "bra" mjöl och aldrig orkar köpa med mig 7 sorter hem, och dels för att det inte är lika intressant att baka på något sätt.. Men trots detta så kan jag inte låta bli att slänga ihop lite degar då och då, resultatet går ju ändå att äta ;) Men visst har bageriet mycket finare och godare varianter, utan tvekan!
 
Dessa baguetter fick det bli denna gång då jag såg att en jäst låg och väntade i kylen, och jag är ju inte den som kan med och slänga saker utan här bakas dom av ;) Receptet är super enkelt och kräver varken mycket tid eller några särskilda bröd-expert-kunskaper! Dessutom brukar alla flesta ha ingredienserna till detta bröd hemma, alltså inget man behöver rusa iväg och handla innan vilket kan vara lite underlättande!
 
♥ Recept som ger 6 baguetter ♥
50g jäst
5 dl fingervarmt vatten
4 msk olja
10 dl vetemjöl
2 dl rågsikt (har du inget går det bra med endast vetemjöl)
1 tsk salt
 
Vatten + Ev. linfrö eller annat gottigt att toppa med
 
Sätt ugnen på 225ºC.
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Låt det få smälta ihop. 
Blanda ner allt annat och arbeta ihop med maskin/händer tills degen släpper kanterna och ser "hållbar" ut. (Glutenprov kan göras om man så önskar), 
Pudra över lite mjöl och låt få jäsa under bakduk. Jag tog faktiskt inte tiden utan kikade efter en stund hur den såg ut. Blev ungefär dubbel storlek. 
Ta ut degen på mjölad yta och rundriv. (Typ knåda..)
Dela upp 6 lika stora delar som du trycker ut och formar/snurrar till baguetter. 
Lägg baguetterna på bakplåtsklädda plåtar och pensla med vatten innan du strör/trycker på lite frön om så önskas. 
På med bakdukar och jäs minst 15 min. Testa att försiktigt trycka på kanten. Kommer avtrycket ut igen så är dom redo att bakas!
Grädda i nedre delen av ugnen tills dom får en fin färg, tog faktiskt inte tiden här heller... Men kanske 10-15 minuter? Känn dig fram :)
Finessen med hembakat; gå på magkänslan ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Min profilbild Jag, Amanda, är en tjej med utbildning inom livsmedel bageri/konditori och uppdaterar här med nybakade godsaker - allt från småkakor till större tårtor. ♥

Bläddra gärna bland kategorierna nedanför! ♥


•För beställning/frågor• släng iväg en kommentar alt. mail till » acarohl@icloud.com


Follow
RSS 2.0