Enkla Snurr Baguetter

 
 
Dessa baguetter fick det bli denna gång, snabba och enkla. Receptet kräver varken mycket tid eller några särskilda bröd-expert-kunskaper! Dessutom består receptet av ingredienser man ofta har hemma, vilket kan vara underlättande. 
 
♥ Recept som ger 6 baguetter ♥
50g jäst
5 dl fingervarmt vatten
4 msk olja
10 dl vetemjöl
2 dl rågsikt (har du inget går det bra med endast vetemjöl)
1 tsk salt
 
Vatten + Ev. linfrö eller annat gottigt att toppa med
 
Sätt ugnen på 225ºC.
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Låt det få smälta ihop. 
Blanda ner allt annat och arbeta ihop med maskin/händer tills degen släpper kanterna och ser "hållbar" ut. (Glutenprov kan göras om man så önskar), 
Pudra över lite mjöl och låt få jäsa under bakduk. Jag tog faktiskt inte tiden utan kikade efter en stund hur den såg ut. Blev ungefär dubbel storlek. 
Ta ut degen på mjölad yta och rundriv. (Typ knåda..)
Dela upp 6 lika stora delar som du trycker ut och formar/snurrar till baguetter. 
Lägg baguetterna på bakplåtsklädda plåtar och pensla med vatten innan du strör/trycker på lite frön om så önskas. 
På med bakdukar och jäs minst 15 min. Testa att försiktigt trycka på kanten. Kommer avtrycket ut igen så är dom redo att bakas!
Grädda i nedre delen av ugnen tills dom får en fin färg, tog faktiskt inte tiden här heller... Men kanske 10-15 minuter? Känn dig fram :)
Finessen med hembakat; gå på magkänslan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild




RSS 2.0